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Taking you on a journey into the fascinating world of spices, from foul-smelling asafetida to devilishly hot chillies, and from sumptuous saffron to fragrantcinnamon, the author describes 300 plants and the spices that are obtained from them from the perspective of a natural scientist. 84 extensive monographs of culinary herbs are presented here, with details of their cultivation, production, constituents, sensoric properties, pharmacological actions, their potential toxicity and their culinary and medicinal uses.

Produktbeschreibung
Taking you on a journey into the fascinating world of spices, from foul-smelling asafetida to devilishly hot chillies, and from sumptuous saffron to fragrantcinnamon, the author describes 300 plants and the spices that are obtained from them from the perspective of a natural scientist.
84 extensive monographs of culinary herbs are presented here, with details of their cultivation, production, constituents, sensoric properties, pharmacological actions, their potential toxicity and their culinary and medicinal uses.
Autorenporträt
Eberhard Teuscher ist approbierter Apotheker. Ab 1959 war er Assistent am Institut für Pharmakognosie der Universität Halle und nach der Promotion im Jahr 1962 Oberassistent und später Dozent an der Ernst-Moritz-Arndt Universität Greifswald. 1965 habilitierte er sich. Von 1977 bis 1992 hatte er eine Professur für Pharmazeutische Biologie an der Universität Greifswald inne.
Hauptlehrgebiete waren Biochemie, Pharmakobotanik und Pharmazeutische Biologie. Schwerpunkte der wissenschaftlichen Arbeit waren Physiologie der Biogenese von Mutterkornalkaloiden und von Sekundärstoffen pflanzlicher Zellkulturen, Reaktivität und Differenzierungsverhalten isolierter glatter Muskel- und Endothelzellen sowie Untersuchungen zu Wirkungsmechanismen ätherischer Öle. Er ist Autor zahlreicher Bücher.