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The definitive bible on Mexican home-cooking by Mexico's leading culinary authority, Margarita Carrillo Arronte.

Produktbeschreibung
The definitive bible on Mexican home-cooking by Mexico's leading culinary authority, Margarita Carrillo Arronte.
Autorenporträt
Born in Mexico, Margarita Carrillo Arronte has dedicated more than 25 years to researching, studying, teaching and cooking Mexican cuisine. From 1996 to 2006, she was the Mexican Ministry of Agriculture's chef and organized Mexican food festivals and gala dinners across North America, Europe and Asia. In 2010, she led a campaign to get Mexican cuisine recognized as a UNESCO cultural property. In addition to teaching Mexican Cuisine at Cucul Cultura Culinaria A.C. and the National University of Mexico, Carillo Arronte is also the leader of the Slow Food movement in Baja and runs the restaurants, Don Emiliano (San Jose del Cabo) and Casa Mexico (Mexico City). She lives in Mexico City.
Rezensionen

Frankfurter Allgemeine Zeitung - Rezension
Frankfurter Allgemeine Zeitung | Besprechung von 15.11.2015

Kulinarische Reisebücher

Wer nicht weiß, wohin, sollte Experten fragen. Das gilt für Reisen wie für Restaurants. In dem kulinarischen Atlas "Where Chefs Eat", neu herausgegeben von Phaidon, empfehlen sechshundert Chefköche - von Daniel Achilles aus dem Berliner "Reinstoff" bis Ken Yu, der das chinesische Restaurant "Yen" in Taipeh betreibt - Restaurants, Lokale und Bistros, in die sie tatsächlich selbst gern zum Essen gehen. Zusammengekommen sind 3500 Restaurants aus siebzig Ländern, so viele also, dass man mindestens acht Jahre lang jeden Tag außer Haus essen könnte - oder eher: ein Leben lang. In den nach Kontinenten, Ländern und Städten unterteilten Empfehlungen finden sich - klar - viele Sterne-Restaurants und Feinschmeckerlokale wie das "Hartmann" in Berlin-Kreuzberg. Verraten wird aber auch - und das macht den Klotz von einem Buch so charmant -, wo man in Berlin, Aukland und Buenos Aires die beste Nudelsuppe oder den deftigsten Mitternachts-Snack isst, in welcher Nachbarschaft auch noch mittags um eins richtiges Frühstück serviert wird und für welche Lokale es sich lohnt, einmal um die Welt zu reisen.

Joe Warwick: "Where Chefs Eat. A Guide to Chefs' Favorite Restaurants". Verlag Phaidon, 1000 Seiten, 19,95 Euro.

Nicht ganz so überbordend klotzig wie "Where Chefs Eat", aber genauso mouth-watering ist der Restaurantführer "Osterie d'Italia" für 2015/16. Empfohlen werden fast zweitausend Adressen, die sich dem langsamen Genuss und der regionalen Küche verschrieben haben. Manche nennen es Bibel, das Standardwerk für Italienreisende mit Geschmack ist es mit Sicherheit.

"Osterie d'Italia 2015/16" Gräfe Unzer, 928 Seiten, 29,99 Euro.

Die mexikanische Küche hat ein dickes Problem, und das heißt USA. Fast alles, was es als "mexikanisches Essen" ins kollektive Bewusstsein geschafft hat, kommt aus den USA: Nachos, Burritos - geschmacklich sehr nah am Fastfoodmainstream des mächtigen Nachbarn im Norden, aber nichts, was die Leute unten im Süden essen. Und dabei hat die Unesco schon vor Jahren festgehalten, dass es sich bei comida mexicana um absolut schützenswertes immaterielles Weltkulturgut handelt. Was genau das ist, steht in dem herrlichen Kochbuch "Mexiko, das Kochbuch". Margarita Carrillo Arronte hat alles genau aufgeschrieben: Wie man Chilaquiles macht, Gorditas, Huitlacoche, Ensalada de Jícama, Dulce de Guayaba und Tamales und noch viele Dutzend Köstlichkeiten mehr, die es nur in Mexiko gibt, das kulinarisch mindestens so abwechslungsreich ist wie seine Landschaft.

Margarita Carrillo Arronte: "Mexico. Das Kochbuch". Phaidon by Edel, 704 Seiten, 39,95 Euro

Alle Rechte vorbehalten. © F.A.Z. GmbH, Frankfurt am Main
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"For those interested in learning how to make authentic Mexican cuisine, Arronte has provided the definitive guide."-Publishers Weekly Top Ten Cookbook (Fall 2014)

"All my life I have wanted to travel through Mexico to learn authentic recipes from each region and now I don't have to - Margarita has done it for me!"-Eva Longoria

"Absolutely wonderful. I wish I could close my door and read it all day."-Nancy Wall Hopkins, Senior Deputy Editor-Food & Entertaining

"Hasta La Vista, Tex Mex."-Better Homes and Gardens

"Mexico: The Cookbook may kill your taste for supermarket salsa for good."-Elle Magazine

"Mexico: The Cookbook promises to introduce even the biggest fans of tort as and tamales to something new about Mexican cuisine and aims to prove that it can be as refined as it is accessible."-Time.com

"Exquisitely beautiful and encyclopedic."-T Magazine Essential

"Your go-to guide to Mexican home cooking."-Tasting Table

"I have long been an admirer of Margarita Carrillo's work. In her new book, her warm and expert voice shines and proves to be a most delightful guide through the fascinating labyrinth of Mexican cuisine. Every cook, be it expert or beginner, will benefit and savor from this splendid Mexican cookbook with hundreds of tried and true recipes: a must for any Mexican food lover."-Pati Jinich

"Margarita is the embodiment of everything that I love about Mexico and her food is delicious. A definite hero."-Thomasina Miers

"A mammoth 700 page collection of Mexican recipes... A 'food bible'."-Publishers Weekly

"Might just be the most comprehensive cookbook on the country's cuisine ever published."-The Sunday Times Travel

"Definitive... Even the most learned Mexican food expert would be pushed to think of a dish not already listed. A beautiful book in both design and substance... Can't be faulted."-The Culture Trip

"...With its laser-cut hot pink cover, I can only tell you the recipes beneath it are just as divine."-sfgirlbybay

"The Mexican home-cooking bible (and the most beautiful book)."-DomesticSluttery

"This weighty book includes more than 600 recipes for home-style Mexican dishes, and its vibrant cutwork cover adds spice, energy, and cheer to any cookbook shelf."-Allrecipes

"I heard Margarita Carrillo Arronte was the authority on Mexican food, so I got this cookbook and never looked back. The salsa is so good it makes all supermarket-bought salsa seem tasteless and insipid by comparison, and her traditional taco recipes are incredible and perfect for summer eating."-The-Pool.com
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