12,85 €
12,85 €
inkl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar
12,85 €
Als Download kaufen
12,85 €
inkl. MwSt.
Sofort per Download lieferbar
- Format: ePub
- Merkliste
- Auf die Merkliste
- Bewerten Bewerten
- Teilen
- Produkt teilen
- Produkterinnerung
- Produkterinnerung
Bitte loggen Sie sich zunächst in Ihr Kundenkonto ein oder registrieren Sie sich bei
bücher.de, um das eBook-Abo tolino select nutzen zu können.
Hier können Sie sich einloggen
Hier können Sie sich einloggen
Sie sind bereits eingeloggt. Klicken Sie auf 2. tolino select Abo, um fortzufahren.
Bitte loggen Sie sich zunächst in Ihr Kundenkonto ein oder registrieren Sie sich bei bücher.de, um das eBook-Abo tolino select nutzen zu können.
Tasting Home is the history of a woman's emotional education, the romantic tale of a marriage between a straight woman and a gay man, and an exploration of the ways that cooking can lay the groundwork for personal healing, intimate relation, and political community. Organized by decade and by the cookbooks that shaped author Judith Newton's life, Tasting Home takes readers on an extraordinary journey through the cuisines, cultural spirit, and politics of the 1940s through 2011, complete with recipes.
- Geräte: eReader
- mit Kopierschutz
- eBook Hilfe
- Größe: 0.62MB
Andere Kunden interessierten sich auch für
- Anthony BourdainA Cook's Tour (eBook, ePUB)14,95 €
- Laurie ColwinMore Home Cooking (eBook, ePUB)13,95 €
- Carole BumpusRecipes for Redemption (eBook, ePUB)12,85 €
- Laura CalderKitchen Bliss (eBook, ePUB)18,02 €
- Gordon RamsayRestaurant Gordon Ramsay (eBook, ePUB)3,99 €
- Maya AngelouHallelujah! The Welcome Table (eBook, ePUB)5,99 €
- Kate LeboThe Book of Difficult Fruit (eBook, ePUB)7,99 €
-
-
-
Tasting Home is the history of a woman's emotional education, the romantic tale of a marriage between a straight woman and a gay man, and an exploration of the ways that cooking can lay the groundwork for personal healing, intimate relation, and political community. Organized by decade and by the cookbooks that shaped author Judith Newton's life, Tasting Home takes readers on an extraordinary journey through the cuisines, cultural spirit, and politics of the 1940s through 2011, complete with recipes.
Dieser Download kann aus rechtlichen Gründen nur mit Rechnungsadresse in A, B, BG, CY, CZ, D, DK, EW, E, FIN, F, GR, HR, H, I, LT, L, LR, M, NL, PL, P, R, S, SLO, SK ausgeliefert werden.
Produktdetails
- Produktdetails
- Verlag: Simon + Schuster LLC
- Seitenzahl: 323
- Erscheinungstermin: 1. März 2013
- Englisch
- ISBN-13: 9781938314094
- Artikelnr.: 41345683
- Verlag: Simon + Schuster LLC
- Seitenzahl: 323
- Erscheinungstermin: 1. März 2013
- Englisch
- ISBN-13: 9781938314094
- Artikelnr.: 41345683
Judith Newton is Professor Emerita in Women and Gender Studies at U.C. Davis. While at U.C. Davis she directed the Women and Gender Studies program for eight years and the Consortium for Women and Research for four. She is ; the author and co-editor of five works of non fiction on nineteenth-century British women writers, feminist criticism, women's history, and men's ; movements. Her most current work has appeared in The Redwood Coast Review (Winter 2012), poetalk (Summer, 2011), and at http://tasting-home.com and at http://ipinion.us/columns/?cat=26. She is currently at work on a feminist mystery and lives in the East Bay of California where she tends her garden.
Contents
Prologue . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .1
I. Foods and Fashions of 1936:
The Thirties, Forties, and Fifties
Cry Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . .5
The Queen of Pies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
.9
Death Valley Date Nut Bread . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Sour Milk Biscuits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 21
The Latinaires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 25
Oatmeal Crispies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 29
Sugar Smorgasbord . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
35
Loaves and Fishes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 41
Graduation Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
45
II. Mastering the Art of French Cooking:
The Sixties
Dry Rolls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 53
Berkeley Born Again . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
59
The Jake Sandwich . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
67
Shortbread and Madeira . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71
Tarte Normande Aux Pommes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77
“If It Weren't For You…” . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87
Our Vegetable Love . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
91
Leaving Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 99
III. Time-Life Foods of the World:
The Seventies
The Cooking of Italy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
111
Whole Wheat Crackers, Cheddar Cheese, and Herbal Tea . 119
Pears in Red Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
127
Toasted Wheat Germ and Pepped-Up Milk . . . . . . . . . . 135
The Cooking of the British Isles . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141
The Cooking of Provincial France . . . . . . . . . . . . . . . . 147
Chicken Vall.e D'Auge . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 153
Dickens's Punch . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
163
IV. Moosewood:
The Eighties
Spinach-Rice Casserole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 171
Whole Wheat Croissant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 177
In Other Worlds . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
185
Pasta Fantasies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 191
Muffin Madness . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
197
Bread and Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
201
Salmon Mousse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
205
Carrot Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
211
Hannah Banana . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
217
Even in Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 223
V. Martha, Frida, Mark, and Lee:
The Nineties
Food and Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
235
Bibimbap . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 241
Entertaining . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 247
Currant Scones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
255
Coyote Cafe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
259
California Wine Country Cooking . . . . . . . . . . . . . . . . 267
Like Water . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 277
Frida's Fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 285
Epilogue: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 291
Index of Recipes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
303
Prologue . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .1
I. Foods and Fashions of 1936:
The Thirties, Forties, and Fifties
Cry Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . .5
The Queen of Pies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
.9
Death Valley Date Nut Bread . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Sour Milk Biscuits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 21
The Latinaires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 25
Oatmeal Crispies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 29
Sugar Smorgasbord . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
35
Loaves and Fishes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 41
Graduation Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
45
II. Mastering the Art of French Cooking:
The Sixties
Dry Rolls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 53
Berkeley Born Again . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
59
The Jake Sandwich . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
67
Shortbread and Madeira . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71
Tarte Normande Aux Pommes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77
“If It Weren't For You…” . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87
Our Vegetable Love . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
91
Leaving Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 99
III. Time-Life Foods of the World:
The Seventies
The Cooking of Italy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
111
Whole Wheat Crackers, Cheddar Cheese, and Herbal Tea . 119
Pears in Red Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
127
Toasted Wheat Germ and Pepped-Up Milk . . . . . . . . . . 135
The Cooking of the British Isles . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141
The Cooking of Provincial France . . . . . . . . . . . . . . . . 147
Chicken Vall.e D'Auge . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 153
Dickens's Punch . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
163
IV. Moosewood:
The Eighties
Spinach-Rice Casserole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 171
Whole Wheat Croissant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 177
In Other Worlds . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
185
Pasta Fantasies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 191
Muffin Madness . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
197
Bread and Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
201
Salmon Mousse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
205
Carrot Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
211
Hannah Banana . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
217
Even in Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 223
V. Martha, Frida, Mark, and Lee:
The Nineties
Food and Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
235
Bibimbap . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 241
Entertaining . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 247
Currant Scones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
255
Coyote Cafe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
259
California Wine Country Cooking . . . . . . . . . . . . . . . . 267
Like Water . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 277
Frida's Fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 285
Epilogue: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 291
Index of Recipes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
303
Contents
Prologue . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .1
I. Foods and Fashions of 1936:
The Thirties, Forties, and Fifties
Cry Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . .5
The Queen of Pies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
.9
Death Valley Date Nut Bread . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Sour Milk Biscuits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 21
The Latinaires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 25
Oatmeal Crispies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 29
Sugar Smorgasbord . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
35
Loaves and Fishes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 41
Graduation Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
45
II. Mastering the Art of French Cooking:
The Sixties
Dry Rolls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 53
Berkeley Born Again . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
59
The Jake Sandwich . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
67
Shortbread and Madeira . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71
Tarte Normande Aux Pommes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77
“If It Weren't For You…” . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87
Our Vegetable Love . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
91
Leaving Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 99
III. Time-Life Foods of the World:
The Seventies
The Cooking of Italy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
111
Whole Wheat Crackers, Cheddar Cheese, and Herbal Tea . 119
Pears in Red Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
127
Toasted Wheat Germ and Pepped-Up Milk . . . . . . . . . . 135
The Cooking of the British Isles . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141
The Cooking of Provincial France . . . . . . . . . . . . . . . . 147
Chicken Vall.e D'Auge . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 153
Dickens's Punch . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
163
IV. Moosewood:
The Eighties
Spinach-Rice Casserole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 171
Whole Wheat Croissant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 177
In Other Worlds . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
185
Pasta Fantasies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 191
Muffin Madness . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
197
Bread and Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
201
Salmon Mousse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
205
Carrot Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
211
Hannah Banana . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
217
Even in Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 223
V. Martha, Frida, Mark, and Lee:
The Nineties
Food and Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
235
Bibimbap . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 241
Entertaining . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 247
Currant Scones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
255
Coyote Cafe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
259
California Wine Country Cooking . . . . . . . . . . . . . . . . 267
Like Water . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 277
Frida's Fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 285
Epilogue: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 291
Index of Recipes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
303
Prologue . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . .1
I. Foods and Fashions of 1936:
The Thirties, Forties, and Fifties
Cry Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . .5
The Queen of Pies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
.9
Death Valley Date Nut Bread . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Sour Milk Biscuits . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 21
The Latinaires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 25
Oatmeal Crispies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 29
Sugar Smorgasbord . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
35
Loaves and Fishes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 41
Graduation Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
45
II. Mastering the Art of French Cooking:
The Sixties
Dry Rolls . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 53
Berkeley Born Again . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
59
The Jake Sandwich . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
67
Shortbread and Madeira . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 71
Tarte Normande Aux Pommes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 77
“If It Weren't For You…” . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 87
Our Vegetable Love . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
91
Leaving Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 99
III. Time-Life Foods of the World:
The Seventies
The Cooking of Italy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
111
Whole Wheat Crackers, Cheddar Cheese, and Herbal Tea . 119
Pears in Red Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
127
Toasted Wheat Germ and Pepped-Up Milk . . . . . . . . . . 135
The Cooking of the British Isles . . . . . . . . . . . . . . . . . . 141
The Cooking of Provincial France . . . . . . . . . . . . . . . . 147
Chicken Vall.e D'Auge . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 153
Dickens's Punch . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
163
IV. Moosewood:
The Eighties
Spinach-Rice Casserole . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 171
Whole Wheat Croissant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 177
In Other Worlds . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
185
Pasta Fantasies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 191
Muffin Madness . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
197
Bread and Babies . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
201
Salmon Mousse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
205
Carrot Cake . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
211
Hannah Banana . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
217
Even in Paradise . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 223
V. Martha, Frida, Mark, and Lee:
The Nineties
Food and Wine . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
235
Bibimbap . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 241
Entertaining . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. 247
Currant Scones . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
255
Coyote Cafe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
259
California Wine Country Cooking . . . . . . . . . . . . . . . . 267
Like Water . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 277
Frida's Fiesta . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 285
Epilogue: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . 291
Index of Recipes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
303